Powrót do przeszłości

Dlaczego wciąż chętniej sięgamy po szklankę słodkiego napoju a nie szklankę wody, by ugasić pragnienie? Jak woda może narozrabiać w kuchni? Jak silne są przyzwyczajenia? Czy woda częściej jest naszym sprzymierzeńcem czy wrogiem? Pokora wobec tego żywiołu jest konieczna, czy jednak można ją pominąć?

Zapraszamy do wysłuchania 4. odcinka podcastu „Woda na młyn”.

O tych tematach opowiadają MasterChef Mateusz Zielonka i menedżer projektów kulinarnych Michał Hamburger – autorzy kulinarnego konceptu Woda Cafe, czyli jedynego w swoim rodzaju miejsca spotkań w Centrum Edukacji Ekologicznej Hydropolis we Wrocławiu. Rozmowę prowadzi Barbara Zielińska-Mordarska, dyrektor ds. Komunikacji Społecznej wrocławskich wodociągów.

Podcast „Woda na młyn” poświęcony jest każdemu aspektowi najcenniejszej cząsteczki na świecie – wodzie. Nasi rozmówcy to praktycy szeroko rozumianej troski o środowisko. Naukowcy, społecznicy, aktywiści, pracownicy wodociągów, którzy swoimi działaniami wskazują, jak zadbać o nasze najbliższe otoczenie. Mówią o tym, co robić, byśmy nie psuli tego, co dała nam natura. Rozmawiamy też o tym, jak być lepszym dla siebie, dla innych i dla tego, co bliżej i dalej od nas.