Wakacyjne EKOgotowanie w Hydropolis

Posiłek bez żółtego sera? Są tacy, dla których jest to wręcz niemożliwe. Ale znane wszystkim gouda lub twarożek to nie jedyne sery, które goszczą na naszych stołach. Daleko nam wprawdzie do Francuzów, Holendrów czy Włochów, prawdziwych serowych potęg, ale coraz bardziej zaczynamy doceniać wyjątkowy smak różnych gatunków serów. Aby się nimi cieszyć nie musimy szukać daleko – nasz region obfituje w naprawdę wyjątkowe specjały.

W najbliższą niedzielę 11 lipca, podczas EKOgotowania z Piotrem Kucharskim, zabierzemy Was w regionalną, ekologiczną podróż i zdradzimy sekrety tradycyjnych dolnośląskich serów.

Ten utalentowany kucharz, prowadzący kulinarną część programu Dzień Dobry TVN, lubi jeść, karmić innych, a przede wszystkim lubi przygotowywać jedzenie. Uważa, że aby być dobrym kucharzem, trzeba spełniać te trzy warunki. Jest zawsze uśmiechnięty, a chęcią do gotowania potrafi zarazić niemalże wszystkich.

Próbować różnego rodzaju serowych przysmaków będzie można w ramach zwiedzania Hydropolis, w godzinach od 12:00 do 16:00.

Liczba miejsc ograniczona – zachęcamy do wcześniejszego kupienia biletów na stronie https://bilety.hydropolis.pl/