Smaczny rok szkolny z Hydropolis

Wakacje już za nami, ale nie oznacza to końca atrakcji w Hydropolis. Kolejne EKOgotowanie w Centrum Edukacji Ekologicznej zaplanowano już na niedzielę, 5 września. Tym razem będzie to Szkolna Akademia Gotowania, w której kucharzyć będą finaliści „MasterChef Junior Polska” – Julka Cymbaluk i Kuba Tomaszczyk.

Nowy rok szkolny może być wspaniałą okazją do rozpoczęcia kulinarnej przygody. W trakcie EKOgotowania dzieci i ich rodzice przekonają się, że kanapki przygotowywane na zajęcia wcale nie muszą być nudne! Pomogą im w tym: Julka Cymbaluk – zwyciężczyni drugiej edycji „MasteChef Junior Polska” i Kuba Tomaszczyk – finalista pierwszej edycji programu. Młodzi kucharze udowodnią, że gotowanie to świetna, rodzinna zabawa. Przygotują też kilka propozycji na szybkie i pożywne drugie śniadanie, które można zabrać do szkoły.

– Tradycyjnie EKOgotowanie zorganizujemy zgodnie z ideą less waste. Podczas warsztatów wspólnie z naszymi gośćmi pokażemy, jak robić to w sposób ekologiczny – bez marnowania żywności, do której produkcji niezbędna jest woda. Nasza propozycja to idealny pomysł nie tylko na dobrą zabawę, ale też lekcja tego, jak troszczyć się o przyrodę – mówi Wiola Samborska, dyrektorka Hydropolis.

Szkolna Akademia Gotowania i degustacja zaplanowane zostały na niedzielę, 5 września 2021 roku, w godzinach 12.00-16.00, w cenie zwiedzania Hydropolis. Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego warto kupić bilety online na stronie: www.bilety.hydropolis.pl

*Jakub Tomaszczyk w wieku 12 lat dotarł do finału pierwszej edycji programu kulinarnego „MasterChef Junior”, w którym uczestnikami są dzieci. Dziś Kuba ma 18 lat i jest prawdziwym mistrzem kuchni. Z kolei Julkę Cymbaluk widzowie poznali w 2017 roku, kiedy wygrała drugą edycję programu. Jest wrocławianką i właśnie rozpoczęła naukę w liceum.