EKOsmaki #PijKranówkę

Mamy nie lada atrakcję dla fanów dobrej kuchni.

W sierpniowe soboty (13.08, 27.08) w godzinach 15:00 – 19:00 wspólnie z gwiazdami kuchni pokażemy Wam, jak smacznie gotować i przy okazji oszczędzać wodę.

Oto nasi mistrzowie patelni:

13 sierpnia spróbujemy „mokrej” kuchni Fusion od Łukasza Budzika – szefa jutra przewodnika Gault&Millau, który prowadził m.in. restaurację hotelu w Katarze; kucharz doszedł do finału programu „Top Chef”.

Łukasz Budzik

27 sierpnia wykorzystamy wszystko to, co najlepsze w naszych ogródkach razem z Rodziną Krechów z Krosnowic. Po zwycięstwie w telewizyjnym show są uznawani za najlepiej gotującą rodzinę w Polsce. Proponują potrawy sezonowe, przygotowywane w duchu slow food.

Rodzina Krechów

Czym są EKOsmaki #PijKranówkę?

Wybierając nasze domowe menu, mamy ogromny wpływ na to, jak dużo wody zużywamy. I nie mamy na myśli wykorzystywanej wody do gotowania, a substancji życia, która służy do wyprodukowania konkretnych produktów. To tzw. ślad wodny. Jakie więc produkty wybierać? Jak gotować ekologicznie, ale równocześnie smacznie? A jak to robię szefowie kuchni i kulinarne autorytety? Z nami nauczycie się, jak można przygotować pyszny obiad w duchu less waste. Spróbujcie dań, które na Waszych oczach przygotują kucharze znani z telewizyjnych ekranów. Nasz piknik to też przyjacielska atmosfera. Zapytaj naszych szefów o kulinarne porady, dowiedz się który juror był najmilszy, a na końcu zrób sobie z nim zdjęcie!

 

Rezerwacja biletów nie są konieczne. Wystarczy przyjść do CEE Hydropolis we wskazanych terminach.

 

Śledźcie nas na Facebook by być na bieżąco!